Ett strålande friskt leende

Postat 17 januari, 2017 av lasse

Alla som har besvär med elallergi vet hur dränerande det kan vara. Man oroar sig ständigt för att symptomen ska blossa upp. När som helst kan sjukdomen eller överkänsligheten triggas igång. Många känner stress varje dag över detta. De försöker till varje pris ta sig genom vardagen utan att utsätta sig själv för mer elektricitet än nödvändigt. Detta är såklart väldigt komplicerat, i dagens moderna samhälle. Ett sätt att minska på stressen är att ta bra hand om sin kropp i övrigt. Med starka muskler, friska naglar och hår och fina tänder, är det lättare att ta sig an alla gupp på vägen. Ta munnen som ett exempel. Våra tänder ska hålla hela livet. Ju bättre man sköter dem, desto längre håller de. Det är inte roligt att behöva byta ut de små gaddarna mot låtsas-tänder redan i fyrtioårsåldern, eller ännu tidigare. Man ska dock veta att tändernas kvalitet också beror på genetik. Man tenderar att ärva statusen på bettet av sina föräldrar.
Om du är intresserad av att skaffa dig bra munhygien, kan du vända dig till Tandkliniken Pärlan. Här jobbar professionella tandläkare och tandhygienister. På ett varmt och vänligt sätt hjälper de dig att få fina, friska tänder.

Rent i gapetmaragerta-tandla%cc%88kare

Att ha rent i munnen är en förutsättning för att man ska må bra. När tandsten och hål i tänderna inte vågar visa sig har man borstat, sköljt och tandtrådat tillräckligt. Minst lika viktigt är dock regelbundna besök hos proffsen. Bara så kan man på ett tryggt sätt förebygga det som eventuellt är på väg. Tandläkare kan också upptäcka om tänderna är på väg att växa in i varandra. Även andra potentiella tand-faror ser hen också med hjälp av en rejäl undersökning. Man kan också ta röntgenbilder för att se tändernas rötter.

Redskapen som underlättar

Med bara sina egna händer och ett glas vatten är det svårt att hålla munnens hygien under kontroll. Här nedan följer exempel på sådant som man kan införskaffa för att se till så att det är rent och fräscht där inne i foderluckan:

  • Tandborste
  • Tandkräm
  • Tandtråd
  • Tungskrapa
  • Munsköljning
  • Tandstickor
  • Regelbundna besök hos tandläkaren
Kategori: Hälsa och vård /