Hälsoproblem av elstrålningen

Är det farligt att exponeras mot el? Får du hälsoproblem av all strålning som användningen av datorer och andra elprylar medför? Allt som orsakar strålningen behöver inte nödvändigtvis vara farligt för hälsan – inte ens enligt dem som aktivt arbetar med frågor rörande elallergi. Det finns farliga nivågränser av strålningen som enligt elkänsligas organisationer du bör undvika. För att veta vad som är farligt använder man sig av en del olika mätningsverktyg. Du kan antingen göra en investering i din hälsa och köpa en egen mätare som du använder vid behov eller boka ett besök av en specialist. Fördelen med att betala för ett proffs är att han eller hon kommer att både genomföra mätningen som krävs och ge dig en del råd om vad du bör göra för att minska de negativa effekterna av strålningen.

Elöverkänslighet är en mental åkomma

Huvudproblemet för dig som är diagnosticerad som elöverkänsligt ligger på den mentala planen. I och med att det är vetenskapligt bevisat att sjukdomen hänger ihop med noceboeffekten, kommer du att skylla precis alla problem du har på elöverkänslighet. Det är helt enkelt ett sätt för dig att lägga över ansvar från dina axlar till omgivningen. Du kommer självklart att lida och må illa, men det kommer att bero på dig och inte i första hand på elen.

Vanliga symptom som elallergiker brukar nämna inkluderar trötthet, irritation i ögonen och koncentrationsproblem. Dessa problem är väldigt generella och kan bero på en mängd olika faktorer. Med andra ord är det rätt lätt att få diagnosen elallergi när verkliga problemet egentligen ligger i något annat. Det är farligt för din hälsa då det kan vara så att den riktiga sjukdomen som är anledningen till dina besvär inte uppdagas av läkaren.

Vi vågar inte påstå att elektromagnetiska fält är harmlösa. Det har dock inte bevisats att de verkligen är det. Då och då dyker det upp artiklar i medier om minskad spermiers rörlighet och missfall på grund av flitig mobil- och datoranvändande. Dessutom är det enormt svårt att dra gränsen mellan utbrändhet och elöverkänslighet då vi i vårt moderna samhälle dagligen utsätts för el.