När önske-elden inte fungerar

Postat 18 januari, 2017 av bjorn

I en ideal värld kanske du som är känslig mot el hade föredragit att värma upp ditt hem med eld. Istället för att förlita dig på en värmepump som kan vara nyckfull, kan man lita på elden på ett annat sätt. Den brinner om man matar den. Den värmer rejält, men den kan naturligtvis också vara farlig. Dessutom är det inte alla som bor i ett hem där det finns möjlighet att jobba med en levande brasa. Att be sin hyresvärd installera en kamin i hyreslägenheten är nog inte det lättaste.

Man måste också komma ihåg att en värmepump teoretiskt sett skulle kunna gå sönder. Det är där Månssons Rör AB kommer in i bilden. De finns i Linköping och har koll på alla sorters luftvärmepumpar och andra värmepumpar. På deras hemsida, som man hittar under www.värmepumparlinköping.com, finns mer information. Där hittar du också kontaktuppgifter om du skulle behöva deras hjälp.

Husets hjärtaIVT

Även i köket finns det gott om elektriska apparater som man klarar sig utan. Den moderna människan tycker livet blir väldigt primitivt utan alla tusentals bekvämligheter. Men tål man inte el så gör man inte. Då är det hälsan som räknas och mycket går att kasta ut. Det första som bör ryka är mikrovågsugnen. Många anser att den är djävulens påfund. Dessutom är det en ny uppfinning. Det betyder att man klarat sig bra utan den, fram tills för bara ett tiotal år sen. Även vattenkokare, brödrost och sandwichgrill utför sysslor som lika bra kan göras med en spis med ugn och spisplattor.

VärmepumparDe onödiga skärmarna

Förutom de elektriska sakerna som man kan kasta ut från köket, så är det skärmarna som tar över. De finns snart överallt. Från början var det tv:n som underhöll oss. Sen kom datorn. Nu plötsligt ska varenda elektrisk pryl där hemma förses med en skärm. Här är några exempel på sådana skärmförsedda tingestar som man klarar sig utan:

TV
Dator
Surfplatta
Smarttelefon
Stereo

Visst kan man tycka att livet blir lite tråkigare utan underhållningsarsenalen som nämns i listan. Men att överleva utan dem, det går!

Kategori: Larm och säkerhet /