Tips för dig som är elöverkänslig

Visst är det så att det inte finns några bevis på att elallergi verkligen existerar. Det finns inte heller några bevis på att Gud finns och det hindrar ju inte miljarder människor från att vara religiösa. Du som upplever problem av elöverkänslighet har säkert inga tvivel om att problemen är verkliga och måste lösas. Tyvärr finns det alldeles för lite information tillgänglig för dem som försöker hitta svar på egen hand på nätet. Här nedan kommer några tips på hur du kan minska den upplevda påverkan av elstrålningen på din hälsa. Är du orolig över vad alla elapparater kan göra med dina gener och kroppsceller, behöver du följa dessa råd noga.

  1. Använd inte mobilen. Gå över till att använda din statiönära telefon. Tänk på att använda telefonen med tråd. En del strålning tillkommer just när du använder det trådlösa systemet.
  2. Om du gillar titta på TV, sitt inte alldeles för nära skärmen. Det kan vara smart att köpa en storbildstv och sitta på ca fyra meters avstånd till apparaten. Se även till att minska din tv-konsumtion till två-tre timmar om dagen.
  3. Använd inte mikrovågsugnen.
  4. Använd så få elektroniska apparater som det bara går. Prata med dina kollegor istället för att skicka mail. Släng eltandborsten och elrakhyveln. Spela schack och poker istället för Grand Theft Auto och Wordfeud.
  5. Komplettera din mat med kosttillskott. Det du behöver är antioxidanter. De som tror på elöverkänslighet påstår nämligen att antalet antioxidanter minskar i din kropp på grund av elektroniska magnetfält. Föredrar du istället naturliga alternativ till kosttillskott, bör du välja livsmedel som är rika på antioxidanter. Drick grönt té och ät granatäpplen så funkar det minst lika bra än om du väljer köpa dyra kosttillskott.

Undvik TV, eltandborste och Wordfeud