Verktyg mot elöverkänslighet

Lider du av elöverkänslighet, finns det en massa olika verktyg som du kan använda för att minska dina besvär. Regeringen påstår visst att elallergi är ett låtsasproblem. Det gör inte samhället. Under de senaste åren har industrin för verktyg som hjälper dig i kampen mot magnetiska fält ökat år efter år.

Idag går det att köpa både tyg och kläder som ger dig skydd mot el. Du kan även köpa ett skyddsnät för din säng som dämpar strålningen med 98-99%. Aluminiumfolie används flitigt av elallergiker.

Ett viktigt problem som behöver lösning är mobil- och hemtelefoner. För att minimera strålningen som du utsätts för medan du talar erbjuds det två alternativ. Antingen köper du elsanerade telefoner som är avskärmade för elfält eller så satsar du istället på ett telefonfilter – en box som absorberar magnetiska fält.

Det finns även en del innovationer gällande TV-möbler som har som mål att göra livet enklare för elallergiker. TV-möbler som byggs för det ändamålet påminner om trälådor. Träd anses stoppa utstrålningen i högre grad än andra material.

Telefon för elallergiker

Generellt sett är tumregeln i kampen mot el att göra elapparaten så väl avskärmad som det bara går. Det gäller mikrovågsugnar, mobiltelefoner, TV-apparater och datorer. Kan du inte undvika kontakt med dessa apparater, bör du åtminstone se till att påverkas så lite som möjligt av strålningen som de utstrålar.

Den andra huvudregeln handlar om kabler. Använd kablar i alla lägen i stället för att använda dig av trådlösa system. Tänk på att kablar agerar som kanaler både för el, uppkopplingen och hela strålningen som behövs för att allting ska fungera. Drar du ur kabeln, välkomnar du in strålningen i ditt rum. Då blir det enormt svårt att både lokalisera den och försöka minimera dess påverkan på din kropp.